Friday, August 1, 2008

Fortsatt fiske, dumlemousse och solnedgång

Vi fick efter det mulna vädret strålande sol, ljuvligt!

Utsikt över huset från badbryggan. Det är det gråa, längst ner.


Vi tog ett dopp när det blev en liten lucka mellan brännmaneterna, det var inte varmt! Emmas föräldrar kom oxå och vi åkte med hennes pappa till Grebbestad där vi köpte lite nya drag till spöna.


Dags att ge sig ut på spången igen!


Och hör och häpna - denna gången fick vi resultat! Vi hade köpt makrillsdrag, men detta var vad Emma drog upp:

Flera som gick förbi beundrade fångsten och en gubbe sa att det var en skrubba. Vi trodde rödspätta eftersom den hade röda prickar, men han verkade säker. God var den i alla fall när vi senare åt den stekt på kvällen!

Emma lyckades även med konststycket att fånga en yttepyttefisk - i magen!!

Efter ett bottennapp som vi fick hjälpas åt att dra loss kom draget upp med en liten fisk som satt fast på kroken, i buken. Helmärkligt! Den åkte förstås i igen och vi har ändå gott hopp om att den överlevde den traumatiska händelsen.




Båtar på väg mot rännan





Mera spel!




Denna fantastiska efterrätt fixade jag och Emma ihop till kvällen. Dumlemousse!


Receptet fick jag på ett kattforum och är världens enklaste:

Klipp en påse dumlekolor i små bitar (ta helst bort plast och papper först...). Det går egentligen bra med vilken mjuk choklad eller kola som helst som kan smälta, t.ex. geischa, fazermint eller lakrits-kick.

Koka upp 3 dl grädde, när det kokar heller man det över dom klippta dumlebitarna. Rör sedan runt tills bitarna är helt smälta. Ställ in i kylen över natten. Nästa dag tar man fram det och vispar tills det hela får lagom mousse-konsistens. Klicka upp i trevliga skålar eller glas, strö över lite kakao och ha gärna hallon eller nåt annat syrligt till - det blir extremt sött! Vi hade detta till 4 pers, men jag tycker det hade räckt till 6 pers utan problem eftersom det var en så mäktig dessert. Men fantastiskt gott var det!

Jag behöver väl inte ens säga något?





Kvällens fiske gav tre makrillsnapp men förmodligen var vi för dåliga på motryck (man vågade inte eftersom det kändes likadant när man fastnade i tång eller manet och det ville man ju inte få fast) eller så var det nåt fel, för dom släppte så fort vi fick dom över ytan. Men det var ju kul ändå!


Sista dagen fick vi ingen fisk men väl en härlig stund vid vattnet i solen! Riktigt riktigt härlig tur var det!

No comments: