Friday, August 1, 2008

Kändiskåta dagar

Så äntligen dags för Havstensund-blogg-inlägget. Jag har tagit ganska mycket ledigt från datorn. Kikar in på folks bloggar då och då, kollar mailen nån-några gånger i veckan, facebook kanske en gång i månaden... Det är skönt! I vardagen gillar jag cyberspace, men det är skönt att ta paus ibland. Fast nu vill jag faktiskt uppdatera bloggen, så bäst att passa på!

Andra veckan i juli tog Emma och jag tåget upp till hennes familjs sommarhus i lilla samhället Havstensund i norra Bohuslän. Vi hade några riktigt härliga dagar med mycket spel, gott att äta och dricka, fiske och som sagt Ernst-spaning.

Fika på altanen med underbara utsikten. Den privata badbryggan syns till vänster. (Det är flera husägares brygga, men inte en allmän badplats. <- den ligger typ en minut bort, om man skulle vilja ta den istället.)


Glass på nybyggda träspången; nu kan man gå från allmänna badplatsen till hamnen via vattnet, istället för att traska runt och gå på tråkig väg för att komma dit.


Det råkade vara så att just den veckan som vi var där så var Ernst (ni vet väl vem?) där och spelade in ett avsnitt av sitt sommarprogram på fyran. Kändiskåt som jag är blev jag förstås exalterad!


:)

Det blev en hel del spanande på Ernst och på inspelningen och det var riktigt kul! Programmet gick i måndags och det var roligt att se programmet på en timme när man hade sett vilket arbete som låg bakom.

Huset som skulle fixas med en mobilpratande Ernst på stranden:


Det var inte bara vi som spanade, utan alla som passerade på spången tog sig minst en titt. Och förstås alla båtarna som seglade förbi i rännan som spången går över, och det var många!


Vacker himmel


Vi klättrade upp i en fyr...


... och fortsatte upp en bit på berget bakom, tills vi insåg att det såg ut såhär nedanför oss:


Hasande på våra rumpor tog vi oss försiktigt men snabbt ner till plattare mark igen och gick den vanliga vägen tillbaka.

På (privata) badbryggan sätter en man varje dag upp en egenhändigt ihopknopad dikt.



Middagsdags

Rosé är verkligen sommarens dryck


Extra fin segelbåt som la till utanför rännan så att vi hade utsikt över den från huset. Den syntes på tv:n i måndags. :D


Mera paparazi(hur sjutton stavas det??)bilder


(notera filmarna i vattnet!)


Fina hus i hamnen


Otroligt gullig vovve i bil




Vi rotade reda på fiskespön och några stackars drag som halvt rostat sönder och bestämde oss för att pröva fiskelyckan. Emma har inte fiskat mycket alls och jag har nästan aldrig fiskat i havet. Men vi tänkte att det bara var att testa.

Rännan var bra, många stod och fiskade där, men det var lite svårt att nå ner till vattnet från spången ibland...


Såna här bara kryllade det av, så vi fick en och annan på kroken.



Sånt här fick iaf jag en del av oxå...





Första dagen fick vi bara brännmaneter och tång, och kvällen slutade med att jag slängde bort ett drag - det lossnade helt sonika och försvann ner i havets djup...

Mycket gott till kvällen! Emma jobbar i godiskiosk på Liseberg på somrarna.


Lite kallt bara, skönt med filtar!

No comments: