Saturday, January 12, 2008

Reseberättelsen del 4

Måndag 31 december

Klockan 6.15 började våra mobiler spela och vi klev trötta upp och gjorde oss i ordning för dagens utflykt. Vi skulle åka till St Katarina-klostret – världens äldsta kristna (finns det några andra?) kloster. Vi plockade upp våra frukostboxar och ställde oss för att vänta på bussen som skulle komma 6.55.



När vi väntat i en halvtimme hämtade Emma sin mobil och ringde. Det visade sig att reseledarna angivit fel dag när vi bokade resan och att det var imorgon som utflykten skulle gå och ville vi åka ändå? Gå upp innan klockan sju, nyårsdagen? Vem vill inte det? Vi bad att få tänka på saken. Åt vår torftiga frukostlåda från hotellet på balkongen...



... och gick och la oss och sov en stund till. Bestämde oss för att vi trots allt ville åka på utflykten, för att uppleva något mer än än Sharm och bad. Sen spenderade vi några timmar vid poolen.

I bakgrunden syns baren - man kunde sitta i poolen och få sig en drink, men det var så kallt i vattnet att man knappt såg någon bada under hela veckan. Inte ens barnen var särskilt entusiastiska. Men att sola var skönt!



Solen gick i moln och det blåste, vi frös och gick in men fick ändå dagen att gå snabbt på nåt sätt. Dags att göra sig i ordning för kvällen.

Sprit, sprit, här var det sprit!

Handspriten använde vi för att minska risken för magsjuka (annan bakteriekultur = bäst att tvätta bort bakterierna när man t.ex. tagit i pengar)



Balkongutsikt kvällstid


Självutlösaren är alltid rolig!



Efter lite snällt förfestande (det är lite roligt att Word vill att jag ska ändra ”förfestande” till ”förpestande”) på hotellrummet tog vi glada i hågen en taxi in till Naama Bay och Hard Rock Café. Det var ganska gott om folk när vi kom och fylldes under kvällen på så att det var kö innan tolvslaget. Vi kostade på oss fina drinkar, åt goda BLT-sanwiches, drack den lokala ölen Stella (smakar inte så mycket) och försökte dra ut på efterrätts-inbeställandet då vi var såå mätta. Till slut fick vi ändå in en gigantisk portion brownies med glass, varm chokladsås, valnötter och grädde. Yum!! Stämningen var god och vi förflyttade oss till baren (eller, vi blev förflyttade till baren eftersom det skulle bli dansgolv där borden stod). Fick bli vitt vin att skåla i och vi fick små tutor att tuta i. Sedan ner på dansgolvet för att gemensamt räkna ner, ropa, tuta och skåla. Party party! Vi stannade inte så länge, eftersom vi skulle upp tidigt men var helt nöjda och glada med vårt nyårsfirande. På gatorna var det fullt med folk, men det verkade vara få turister – mest egyptiska killar – kanske var turisterna på sina hotell.











No comments: