Wednesday, January 16, 2008

Reseberättelsen del 8

Fredag 4 januari

Ännu en dag strålade solen från en klarblå himmel, så vi tvingade oss själva att gå upp och äta en halvtidig frukost för att kunna ligga en timme vid poolen. Sen gjorde vi tappra försök att få äta lunch innan transferbussen skulle gå men som vanligt vägrade dom att hjälpa oss i baren och restaurangen var stängd. Room service fanns det inte tid till, och vi orkade inte packa upp bikinin osv för att sola en halvtimme till – eller svettas på balkongen, så vi åt banan och choklad på rummet och drack upp den sista skvätten gin och sjupp.

På transferbussen...

... skojigt att ta kort på sig själva...






På flygplatsen åt typ alla svenskar på Burger King. Sedan var vi mätta och belåtna och kikade på taxfree och i Röda-havet-guideböcker innan det var dags att boarda. Återigen blev det väntan. Det var problem med listorna.

I incheckningskön lite tidigare på dagen.



När vi till slut fick åka bussen ut till planet visade det sig vara dubbelbokningar och krångel med platser. Det var lite kaosartat men jag och Emma fick platser som vi fick behålla hela tiden. Vår kasse med förbeställda taxfreevaror hade dock, som alla andras, hamnat fel. Vi taxade ut mot flygbanan en dryg halvtimme försenade och sen hade vi motvind så flygtiden blev förlängd. Tycker dock att hemresan kändes mycket snabbare än nerresan.



På Landvetter möttes vi av iskall snålblåst och mera väntan, på väskorna. Ett myller av människor trängdes kring bandet och gjorde det svårt för oss att komma fram men vi lyckades få ut vårt baggage. Emmas föräldrar hämtade oss och det var lite konstigt att komma hem till en alldeles tom lägenhet – inte ens några katter här ju. Men skönt med, och väldigt härligt att kunna dricka vattnet, duscha i en (nästan) normal dusch och sova i egna sängen. Sammanfattningsvis var det, trots en del småstrul - men inget av större kaliber - en riktigt riktigt härlig, rolig och skön resa!

Jag har inte riktigt landat i vardagen och verkligheten än och har spenderat mesta delen av idag med att vara ledig, trots att det ju bara är onsdag. "Tur" att jag ska på möte ikväll, så jag får känna att jag gör nåt vettigt! Annars tas tankarna just nu mest upp av den stundande kattfödseln; fast just nu verkar inte Iris vara på g över huvud taget... Men ut ska dom ju komma, förr eller senare!

2 comments:

Anonymous said...

Hej!! Va skönt ni verkar ha haft det :) Mallorca kommer bli mysigt, nu har jag nåt att se fram emot. Kram

Anonymous said...

Från Marie alltså, glömmer alltid