Wednesday, February 7, 2007

Det kända inlägget

Jag har en världsmästare på rätt nära håll i min släkt. Jovisst, det är sant! Ewa Mataya Laurance har tagit en mängd titlar inom biljard, bl.a. har hon vunnit både EM och VM. Hon är en av de främsta var bland de första kvinnorna som verkligen syntes inom biljarden. Det är tufft.

Jag brukar aldrig kunna låta bli att skryta om Ewa när man leker ”Kändisar-jag-sett-och/eller-är-släkt-med” – ni vet vilken jag menar? Någon börjar med att säga ”Såg ni Idol? Min grannes systers sambo är bror med Idol-Hanna!” och nästa person fortsätter ”Oj! Min mamma var faktiskt ihop med Daniels pappa på högstadiet!”, person nummer tre säger ”Coolt. Apropå kändisar – när jag var i Stockholm förra helgen satt Tommy Körberg vid bordet bredvid mig på ett café på NK!” och så fortsätter man och bygger på. Jag ska väl erkänna att jag inte hade haft den blekaste om att vi har en världsmästare i biljard från Sverige om det inte vore för just släktskapet (tremänning/syssling, för övrigt). Och hon bor sedan länge i USA och får inte längre tävla för Sverige så det gör kanske att ännu färre vet vem hon är – ”kändis” är relativt. Men det är ändå coolt! (En parantes är att hon är gift med en man som är tvilling med en av dom som spelar en av papporna i Beverly Hills! Ännu ett inlägg i leken!)

Hon är riktigt trevlig! Har bara träffat henne ett fåtal gånger eftersom hon är i Sverige ganska sällan, och när hon kommer så är hon hos sina föräldrar på landet utanför Gävle, och det är inte så ofta som jag är just där. Men hur som helst, hon är rolig, trevlig och go och det gäller både maken och dottern också (och föräldrarna)! Jag tror det ligger i släkten… :)

Anyway, häromdagen kom jag att tänka på henne och kollade in hennes hemsida. Där fanns en film, och där (i ett klipp där Ewa är programledare för ett tv-program.), där var dom!! Noah Wyle och Goran Visnjic! Som spelar Carter och Luka i Cityakuten! Och som ju är bland dom bästa där någonsin (särskilt Luka/Visnjic, men utan Carter/Wyle inget Cityakuten)! Och Tonårs-Julia vaknade till liv! Eller ehm, Kändis-Kåta Julia kanske fortfarande existerar, i hemlighet, ibland… Hade ju inte tackat nej till att peta på Johnny om jag fick chansen, t.ex. Exalterande tanke kl 3.00 en söndagkväll: Jag känner (ja, iaf lite) en person som har stått öga mot öga med två av Cityakutens huvudpersoner! *fnittra* Det är ju nästan som att jag har en direktlänk till dom! Måste komma ihåg att fråga Ewa om dom nästa gång vi ses, under förutsättning att Tonårs-Julia/Kändis-Kåta Julia lyckas övertyga Vuxen-Julia och att hon inte viftar bort det med ett ”äsch, det var ju ingenting alls faktiskt, förutom en lite märklig och fånig reaktion från din sida”-pft. Risken finns att det kanske inte känns så relevant. Men i söndags, då var det coolt!

(Måste parantesera en sak till: min kompis kompis (leken fortsätter) sprang på Anthony Edwards, som spelade Mark Green i Cityakuten, här i Sverige! Hon tog tom ett kort, så det är bevisat. Han var en trevlig prick, men vad han gjorde här förtäljer inte historien.)

Och btw – trickshotsen som Ewa gör på filmen är grymt coola!

3 comments:

A said...

Äntligen. :)

Ylva said...

VIlken lättnad *phew*

Anonymous said...

Han ar gift med en svenska, som kommer fran Jarna tror jag. Darfor var han i Sverige!